Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
2.1.2024, Milan Šurkala, aktualita
Sociální síť X (bývalý Twitter) se snaží zefektivnit své hospodaření, inzerenti ale utíkají a nehrnou se sem ani tvůrci. Elon Musk dostal studenou sprchu od takového velikána, jakým je youtuber MrBeast.
eMKejx (108) | 9.1.202410:14
makac
Odpovědět0  0
JiVy (612) | 3.1.202415:33
'Velikán­' Mr. Beast?
To jako fakt?
Odpovědět0  2
Milan Šurkala (4982) | 3.1.202422:13
A co se Vám nezdá? Má druhý nejúspěšnější YouTube kanál na světě s 226 miliony odběratelů. To je úctyhodný výkon.
Odpovědět1  0
JiVy (612) | 4.1.20240:42
Opravdu?
Ve srovnání s Elonem Muskem třeba?
Co by se stalo, kdyby svůj kanál zavřel? Reklamní prachy by proudily jinam.
Kolik je na světě politiků, herců, zpěváků, režisérů, sportovců, vědců, podnikatelů, kteří ve svých oborech podávají úžasné výkony.
Podíval jsem se na pár jeho videí a jsou to v podstatě nezajímavé, americky uječené, srágory, které jsou ovšem výborně financované, takže mají dobrou kameru a reklamně dynamický střih. Informace 0.
Kdysi jsem pracoval v oboru, který se dotýkal médií a reklamy a nemám o tomto oboru žádné valné mínění. Je to jenom způsob, jak s pomocí sociálního inženýringu tahat z lidí prachy. Tohle ja navíc bez chuti a zápachu, asi jako extrudovaný polystyrénový chleba.
Odpovědět1  2
Milan Šurkala (4982) | 4.1.20249:39
"Kolik je na světě politiků, herců, zpěváků, režisérů, sportovců, vědců, podnikatelů, kteří ve svých oborech podávají úžasné výkony. ­"

Také jsou to pak ve svém oboru velikáni. Navíc MrBeast má rozsáhlou charitativní činnost, takže ty desítky milionů USD pak neputují jen do jeho kapsy, ale např. na čištění oceánů, výsadbu stromů, stavbu domů obětem tornád,...
Odpovědět1  0
JiVy (612) | 4.1.202415:46
Už jenom ta argumentace, že jeho videa stojí miliony USD, takže mu to nestojí za to je postovat na X, ukazuje, že mu jde primárně o byznys a v případě X to čtu jako vydírání Elona Muska, aby mu dal nějaké exkluzivní podmínky. Podle uváděných počtů sledujících by si na X mohl zvýšit dosah až o 11 %. I když reálně asi ne o tolik, protože tam bude jistě velký překryv auditorií.
Takže já to čtu jako žádost o exkluzivitu na X, a­/nebo virtue signaling, že nechce podporovat X, jestliže X odmítá provozovat woke cenzuru.
Odpovědět0  2
Milan Šurkala (4982) | 4.1.202423:34
"Už jenom ta argumentace, že jeho videa stojí miliony USD, takže mu to nestojí za to je postovat na X, ukazuje, že mu jde primárně o byznys­"

Proč? Že na tom nechce prodělávat miliony, nutně neznamená, že jde primárně o byznys. Vy byste rád dobrovolně prodělával miliony v USD a nebyl schopen zaplatit své náklady? Hrnul byste se dobrovolně do platformy, která Vám sníží schopnost zaplatit Vaše náklady ­(a potažmo např. omezí­/ohrozí Vaši filantropickou schopnost­)?

"v případě X to čtu jako vydírání Elona Muska­"

Jaké vydírání Muska? Musk ho tam chce, MrBeastovi je nějaký X někde. Ten se tam přece vůbec nehrne.
Odpovědět0  0
JiVy (612) | 5.1.20242:22
Ta videa vyrábí tak jako tak. Pokud dá na ně odkaz i na X,tak si přece jenom zvýší dosah. Proč by na tom měl prodělávat?

Ovšem primárně mi přijde srovnávat jakéhokoliv youtubera s Muskem, jako legrační. Tesla, SpaceX, Starlink...
Tohle nelze srovnávat s ­"filantropií­" MrBeasta. Například psí útulek, který prezentuje ve svém videu, je naprosto odporné týrání psů, jenom proto, aby to dobře vypadalo na videu, nacpal psy do průhledných klecí, které psům neumožňují žádné soukromí. Ale lidi, kteří o tom nic nevědí mu to olajkují a on to skasíruje.
Respektuji lidi, kteří točí videa o oblasti, které rozumějí, ať už jde o hudbu, IT testy, sport atd. Ovšem video jenom jako clickbait mi přijde zbytečné.
Odpovědět1  1
Milan Šurkala (4982) | 5.1.202418:30
"Pokud dá na ně odkaz i na X,tak si přece jenom zvýší dosah.­"

Nechápete, o co jde. Jde o upload na X, ne o zveřejnění odkazu na X. To je sakra velký rozdíl. Je rozdíl, zda to monetizuje na YouTube ­(kde odkaz z X může pomoci a dosah zvyšuje­), nebo zda to nahraje na X a monetizuje to na X ­(kde ta monetizace přinese řádově nižší peníze než na YT­). To chce Musk a to logicky nechce MrBeast, protože proč by si přeléval monetizaci na systém se zlomkovou moentizací? Nedává to smysl.

"Ovšem primárně mi přijde srovnávat jakéhokoliv youtubera s Muskem, jako legrační. ­"

Kdo srovnává MrBeasta s Muskem?

Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.